Θέση στο βάθρο και συγκεκριμένα το χάλκινο μετάλλιο στο ολυμπιακό τόξο, θα διεκδικήσει αύριο (2/6), στις 16.12 ώρα Ελλάδος, η Αννίτα Γκορίλα, η οποία προκρίθηκε στον μικρό τελικό του τουρνουά τοξοβολίας “VERONIKA CUP” της Σλοβενίας.

Η 28χρονη τοξοβόλος μας παρά το γεγονός ότι δεν τα πήγε όσο καλά θα ήθελε στον αγώνα κατάταξης, καθώς κατετάγη 14η με 647 βαθμούς, ήταν όμως εντυπωσιακή στις κόντρες, που ακολούθησαν και έδειξε ότι αποδίδει εξαιρετικά σε συνθήκες αγωνιστικής πίεσης, δηλώντας έτσι ετοιμοπόλεμη ενόψει και της συμμετοχής της στο παγκόσμιο κύπελλο της Αττάλειας, 16-23 Ιουνίου, όπου μαζί και με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του ολυμπιακού τόξου, Ευαγγελία Ψάρρα και Δήμητρα Παπαδοπούλου, θα διεκδικήσουν την ολυμπιακή πρόκριση, τόσο στο ατομικό και στο ομαδικό επίπεδο.

Στη διοργάνωση αυτή, που αποτελεί ένα καλό αγωνιστικό τέστ, πριν τον μεγάλο στόχο της χρονιάς, η Αννίτα Γκορίλα, στον πρώτο της αγώνα, στις κόντρες, νίκησε στο shoot off, την Κριστίνα Προύκολι, από το Σαν Μαρίνο με 6-5, ενώ στην φάση των «16», απέκλεισε την Βρετανίδα Θέα Ρότζερς με 6-0. Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή, καθώς η αθλήτρια τoυ ANO Kαρύστου, στον αγώνα για την 8αδα, επιβλήθηκε της Τσέχας παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 2023, (3ης στην κατάταξη και νο 4 στον κόσμο), Μαρί Χαράκοβα με 7-3, δίνοντας ένα δυνατό ματς, νίκη σημείωσε και στα προημιτελικά κόντρα στην γερμανίδα Έλσα Τάρτλερ, (11η στην κατάταξη και νο 21 στον κόσμο), με 6-0, ενώ στον ημιτελικό ηττήθηκε 7-1 από την Ρουμάνα Μανταλίνα Αμαιστοάιε και έτσι αύριο (Κυριακή 2/6), θα αγωνιστεί για το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στην Ουκρανή Τσέρνικ Ζβενισλάβα, η οποία κατέχει την πρώτη θέση στην κατάταξη.

Η Ευαγγελία Ψάρρα, η οποία κατετάγη 9η, νίκησε στον πρώτο της αγώνα στις κόντρες την ισπανίδα Σάντρα Σέμπριαν με 6-4, στην φάση των «32» επιβλήθηκε της Ουκρανής Ντάρια Κόβαλ με 6-2, όμως στην κόντρα της για την πρόκριση στην 8αδα ηττήθηκε από την γερμανίδα Ελίσα Τάρτλερ με 6-4.

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου, που κατέλαβε την 33η θέση στην κατάταξη, στις κόντρες, γνώρισε την ήττα στον πρώτο της αγώνα από την ισπανίδα Ρομέρο Λουτσία Ιμπανέζ με 7-3.

Στον αγώνα για το ομαδικό, οι αθλήτριες μας ηττήθηκαν από την ομάδα του Βελγίου στο shoot off, με 5-4, και κατετάγησαν στην 9η θέση.

ΠΗΓΗ : ΕΡΤ SPORTS